JELENA DOBRKOVIĆ

BAR

Rođena je 1981 u Foči. Osnovno muzičko obrazovanje završila je u Baru u klasi prof. Nine Sotnjičuk. Srednju muzičku školu završila je u Podgorici kao đak generacije u klasi prof. Anke Asanović.1998 OMPA je proglasila za najboljeg srednjoškolca Crne Gore. 

1999. godine održala je prvi solistički koncert na Barskom ljetopisu. U više navrata svirala je u CNP-u. Tokom školovanja osvojila je mnogobrojne nagrade na medjunarodnim takmičenjima: Italija, Francuska, Rumunija, Engleska. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu  u klasi prof. Rite Kinke. Za vrijeme studija kao jedan od najboljih studenata nastupala je u okviru NOMUS-a širom Srbije (Subotica, Novi Sad, Beograd, Kragujevac).

Od 2004 . godine radi kao profesor klavira u muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru. Takodje radi i kao vanredni profesor u muzičkoj školi za talente ”Andre Navara” u Podgorici. Uporedo sa pedagoškim radom od 2010-2020. godine obavljala je poslove šefa klavirskog odsjeka u Baru.

Tokom pedagoškog rada sa svojim učenicima osvarila je visoke rezultate  (preko  200 prvih nagrada) na domaćim i medjunarodnim takmičenjima u Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Italiji, Albaniji, Francuskoj, Malti, Španiji, SAD, Kanadi. Njeni  učenici nastupali su u DiMenna centru u Njujorku . Učestvovala je na različitim stručnim seminarima koji su se bavili razvojem klavirske pedagogije kao i usavršavanjem izvodjačke tehnike.

Više puta je bila član žirija na Državnom takmičenju kao i na medjunarodnim takmičenjima. 
2018. godine sa koleginicom Mirjanom Rajčić  koja živi i radi u Madridu, snimila je spot za kompoziciju “Durmitor” koju je pisao mr Miro Kruščić istaknuti  crnogorski dirigent i kompozitor pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Crne Gore.