DEJAN MILKUNIĆ

TUZLA

Rodjen u Tuzli 17.01.1986.g u Tuzli.Dejan je svoje osnovno muzičko obrazovanje stekao u klasi prof.Jusufović Šahbaza. Srednje muzičko obrazovanje instrumentalni smjer harmonika stekao u klasi prof.Midhata Zulića a takodje završio i teoretski odsjek.

Po završetku srednje muzičke škole u Tuzli,upisao je muzicku akademiju u Grazu,Austrija u klasi univ.prof.Janne Rattya gdje je zavrsio tri godine studija i sticajem raznih okolnosti vratio se u

Sarajevo na muzičku akademiju gdje je završio dodiplomski studij u klasi doc.dr.Alme Flammersberger i doc.mr.Belme Šarančić.Takodje je i umjetnički rukovodioc festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim“ Tuzla,BIH.U okviru koncertne djelatnosti nastupao je u Bosni i Hercegovini,Austriji,Hrvatskoj,Italiji.Takodje je prisustvovao mnogim seminarima poznatih domacih i inostranih profesora i kompozitora harmonike kao što su:Vladimir Zubitsky,Janne Rattya,Roman Pechman,Zoran Rakić,Aleksandar Skljarov itd.Premijerno je izveo kao solista ili član kamernog ansambla,mnoga djela poznatih inostranih i domaćih kompozitora.

Dobitnik je sedam prvih nagrada na drzavnim i internacionalnim takmičenjima i jedne specijalne nagrade u disciplinama solo i kamerna muzika.

Dejan Milkunić je zaposlen kao direktor JU Srednja Muzička Škola „ Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla .Takodje je radio i u Visokom,Sarajevu,Mostaru.
 

Dejan Milkunic je umjetnički rukovodioc jednog od najznačajnih festivala u BIH i van granica BIH -SEVDALINKA KULTURNO HISTORIJSKO NEMATERIJALNO BLAGO BIH „Sevdalinko u srcu te nosim“,koji se održava već 15 godina kao i Predsjednik udruženja građana Eufonija kao i idejni tvorac i predsjednik žirija 5.

Međuarodnog festivala harmonike „ Sevdalino harmonikom opjevana“.