KAROLINA MIHAJLOVIĆ

BANJA LUKA

Karolina Mihajlović je rodjena u Banjaluci. Osnovno obrazovanje stekla u Banjaluci gdje je 1995. upisala SMŠ "Vlado Milošević" dva odsjeka: Opšti smjer i solo pjevanje u klasi profesora Dejana Herakovića. Završivši opšti odsjek u srednjoj školi 1999. godine, upisala je smjer Opšte muzičke pedagogije na Akademiji muzičke umjetnosti u Banjaluci. Nakon godinu dana upisala je i odsjek solo pjevanja u klasi prof. Radmile Smiljanić. OMP diplomirala 2004. godine, solo pjevanje 2007. godine. Magistrirala 2011. godine takođe u klasi prof. Radmile Smiljanić. Za 20 godina aktivnog rada i prisutnosti na muzičkoj sceni imala je preko hiljadu nastupa na raznim svečanim akademijama u zemlji i inostranstvu. Bila je učesnik na mnogim festivalima, kulturnim događajima i posjeduje veliki broj pohvala i diploma. Nakon završetka OMP, 2005. primljena je u stalni radni odnos kao profesor solfeđa u SMŠ "Vlado Milosević", a od 2009. godine je profesor solo pjevanja.

Aktivnosti:
Solista SPD "Jedinstvo" punih 22 godine.
Solista Tamburaškog orkestra Banja Luka 10 godina.
Pripremila dječiju operu "Crvenkapica" Petra Jovanovića sa pripremnim razredom.
Vodi pjevanje u KUD "Sveti Sava".
Dodatno radi u školi za talentovane pjevače "Mala pjevačka Akademija".
Učestvovala u projektu operete "Orfej u podzemlju" J. Offenbach. Učestvovala na medjunarodnom "Master Class Luciano Pavarotti" Pariz 2001. godine i njegovom specijalnom koncertu povodom 40. godina stvaralaštva.

Veliki broj priznanja i nagrada.

Nastupala sirom Evrope, Azije, Amerike i Australije. Jedan od bitnijih nastupa je u Sydney Operi 2016. godine sa SPD"Jedinstvo" kao solista i nastup u Katedrali Notre-Dame u Parizu 2012. godine.