STEVAN JOVIĆ

NOVI SAD

Rođen je u Šapcu gde je završio srednju Muzičku školu „Mihailo Vukdragović“ u klasi prof. Marka Erdevičkog i prof. Nenada Kondića. Diplomirao je gitaru na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Krajišnika. Dobitnik je nagrade „Mali Princ“, za studenta generacije departmana Muzičke umetnosti. Master i specijalističke studije završio je na Fakultetu muzičke umetnosti „Jacobs School of Music“ u Americi u klasi maestra Ernesta Bitetija.  

Dobitnik je nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima gitare, uključujući prve nagrade u Srbiji, Bosni, Sloveniji, Francuskoj i Americi. U Sjedinjenim Američkim Državama patentirao je svoj izum, Practice-Right, pomagalo u nastavi pri postavci desne ruke kod učenika gitare.

Nedavni nastupi uključuju solo resitale u biblioteci Matice srpske, na Guitar United Festu u Sarajevu, 22. Internacionalnom Blues i Jazz Festivalu u Šapcu, 16. Vojvodina Guitar Festivalu u okviru projekta evropske prestonice kulture Seobe, festivalu OmniMusica 2022 u Tuzli, i kampu gitare Petnica.

Kao član žirija učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima uključujući Valjevsko gitarsko takmičenje, Vojvodina Guitar Festival u Novom Sadu, Guitar Art Festival u Beogradu, Guitar United Fest u Sarajevu, Ubuntu Guitar Fest u Banjaluci, International Guitar Competition “Alirio Diaz” Rust u Austriji, Transilvania Guitar Festival u Rumuniji, itd.

Asocijacija gitarista Vojvodine objavila je njegove tri knjige, istoriju gitare – Gitara kroz vekove (2017), i zbirke kompozicija – Maestri 1 (2021) i Maestri 2 (2022).
Stevan Jović profesor je gitare u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.